Kezelés

Az arci hemihiperplázia kezelését akkor kellene elvégezni amint az arckoponya növekedése teljessé válik, és rekonstrukciós műtétekből, valamint osztectomiaból (csontreszekció a csont architektúrájának helyreállítása érdekében), ortognáth sebészetből és a lágy szövetek kimetszéséből áll.

A veleszületett infiltrálódott arci lipomatózis kezelése zsírleszívásból és/vagy reszekcióból áll.

A műtétek sok szövődménnyel járhatnak. Ez tulajdonítható az elváltozás infitratív jellegének, az arc komplex anatómiájának és az arc különböző régióinak különböző időszakokban történő differenciált növekedésének. A regenerálódást ezek a tényezők szabályozzák, valamint az elváltozás természete.

A sebészeti beavatkozások megfelelő időpontja is vitatott. Slavin és mtsai. a minél korábbi agresszív reszekciót támogatták, annak érdekében, hogy a túlzott növekedést megakadályozzák és javítsák az arc megjelenését. Azonban ezek a szerzők arra is figyelmeztetnek, hogy ez az eljárás kevésbé valószínű, hogy jelentős esztétikai javulást eredményez a helyi szövetek infiltrációja, valamint a kiújulás lehetősége miatt.

Mások nem támogatják a korai reszekciót, mivel hogy fennáll az arcideg karosításának veszélye. Ugyanakkor megállapodtak abban, hogy a késleltetett beavatkozás szélesebb körűvé teszi a későbbi eljárást és negatív hatással van a beteg és a családtagok pszichés állapotára.

Ezek az ellentmondó nézetek miatt, az orvosok többsége egyetért abban, hogy a reszekció halasztása egy jobb megoldás, mert kisebb az esélye az arcideg károsításának, és a reszekció során van egy éretebb ellen oldali arc az összehasonlítás érdekében. Gyakorlati célok érdekében ajánlott a széles körű reszekció halasztása addig, ameddig csak lehetséges. Ideiglenes intézkedések, mint a zsírleszívás az arc asszimetriájának javítása érdekében, a megnagyobbodott ajkak reszekciója elvégezhetőek a páciens pszichés állapotának javítása céljából. Különösen azért is, mert ezek az eljárások minimális kockázattal járnak és megismételhetőek szükség esetén.
 

Mi a Hemihiperplázia/ Hemihipertrófia?

A Hemihiperplázia, vagy másképp a Hemihipertrófia, a test jobb vagy bal oldalának egy normálisnál nagyobb aszimmetriájából...

more

Mandula műtét/ mandula kisebbítés:

 

more

1. Mi okozza ezeket a betegségeket?

Senki sem tudja pontosan az okát ezeknek a betegségeknek, csak feltételezgetések léteznek. Örökletes, kromoszóma-, és neurális...

more