Pszichologiai segítség

Arci hemihipertrófiában és lipomatózisban szenvedő gyerekekre lelkileg hatással van arcuk rendellenes elváltozása. Amint rájönnek a másokhoz viszonyított megjelenésbeli különbségekre, és szembesülnek az emberek bámuló tekintetével és egyes gyerekek gúnyolódásával, lehetnek lelki és magatartásbeli zavaraik, valamint társadalmi integrációs problémáik.

A családtagok is pszichológiailag érintettek lehetnek ilyen ritka betegségben szenvedő gyerek gondozásának nehézségei miatt, ezért szükségük lehet erkölcsi és lelki támogatásra.

Ezért javasoljuk az ilyen gyerekekkel rendelkező családoknak, hogy kérjenek segítséget egy gyerekpszihológustól és járjanak családi pszichológiai tanácsadásra.

Ugyanakkor, javasoljuk, hogy csatlakozzanak a hemihipertrófiás gyerekek szüleinek támogató csoportjához: hemihipertrophy@yahoogroups.com

Szeretnénk létrehozni egy ASHELI családot hemihipertrófiaban és lipomatózisban szenvedő gyerekek szülei számára, ezért kérjük, küldjék el nekünk az Önök történetet, képekkel együtt az alábbi e-mail címre: secretariat@asheli.ro, hogy megjeleníthessük Galériánkban.

 

Egyesületünk egyik célja, hogy anyagi támogatást nyújtson az arci hemihihertrófiával és lipomatózissal diagnosztizált gyerekek családjai számára.

Tapasztalataink alapján tudjuk, hogy ezen...

more

Ebben a részben tudomásukra szeretnénk hozni az eddig megszervezett vagy megszervezésre kerülő jótékonysági eseményeket, amelyekkel a hemihipertrófiaban és lipomatózisban szenvedő gyerekek...

more