Gyakran ismételt kérdések

1. Mi okozza ezeket a betegségeket?

Senki sem tudja pontosan az okát ezeknek a betegségeknek, csak feltételezgetések léteznek. Örökletes, kromoszóma-, és neurális rendellenességeket, atipikus twinning-formákat, megváltozott méhen belüli környezetet, endokrin zavarokat, az érrendszer és a nyirokrendszer anatómiai és funkcionális rendellenességeit, a központi idegrendszer zavarait feltételezik, hogy részt vesznek ezen betegségek etiológiájában.

2. Hogyan kezelik?

Minden egyes esetet külön kell kezelni, figyelembe véve a betegség megnyilvánulási formáit,és ezek alapján megtervezni a műtétek megfelelő időpontját. Ha a betegnek légzési és táplálkozási nehézségei vannak annak következtében, hogy a mandulája nagyobb az érintett oldalon, javasolt a részleges mandula-kisebbítés(tonsillotomia). A tonsillotomiát (mandula kisebbítést) egy Ellman rádiófrekvenciás műszerhez csatlakoztatott speciális elektródákkal végzik, amely lehetővé teszi a vágást és koagulálást a mélységi szövetek pusztítása nélkül.
Az arc asszimetriájának csökkentése érdekében végzett sebészeti beavatkozások állhatnak zsírleszívásból, arcfelvarrásból, osztectomiaból(csontreszekcióból)és rekonstrukciós sebészeti beavatkozásokból, ortognáth sebészetből és lágy részek kimetszéséből.

3. Újra megjelenhet az asszimmetria zsírleszívás/reszekció után?

Igen, az arc asszimetriája gyakran kiújul zsírleszívás/reszekció után mivel a zsírszövet infiltrálódott (beszivárgott) a lágy szövetekbe, arcizmokba, nyálmirigyekbe, fültőmirigybe és az arcidegbe, így szinte lehetetlen teljesen eltávolítani.

4. Ajánlatos ezeket a műtéteket elvégezni a kiújulás lehetőségének ellenére is?

Igen, mert a zsírszövet túlzott növekedése az arc, a száj és a mögöttes csontok groteszk torzulásához vezethet. A zsírleszívás előnyös, még akkor is, ha kiújulás jelentkezik, mert egy bizonyos mértékig javítja a fizikai megjelenést, és szükség eseten meg lehet ismételni.

5. Szükséges többszöri sebeszi beavatkozás a gyerek növekedése folyamán?

Igen. Ha beszédproblémák és a hangok helyes kiejtésének problémája jelentkezik, szükséges lehet a megnagyobbodott nyelv és ajkak kisebbítése. Az állcsontok osztectomiája vagy oszteotomiája szükséges lehet egy bizonyos korban (általában a csontok növekedésének befejeztekor), a frontális nyitott harapás, valamint az anatómiailag súlyos állkapocs progranthismus korrekciója érdekében.

6. Mi a zsírleszívás?

A zsírleszívás (gyerekek esetében) altatásban végzett kozmetikai sebészeti beavatkozás, amely a zsírszövet lészívásából áll, amelyet egy kanül segítségével végeznek. A sebész kis bemetszéseket tesz, amelyeken bevezeti a kanült. A kanül egy szívó berendezéshez csatlakozik, amely negatív nyomásts fejt ki. A sebész a kanült a zsírréteg mély rétegeiben manipulálja, roncsolva a zsírsejteket, majd kiszívja azokat. A beavatkozás körülbelül 2 órát tart.

Mi a Hemihiperplázia/ Hemihipertrófia?

A Hemihiperplázia, vagy másképp a Hemihipertrófia, a test jobb vagy bal oldalának egy normálisnál nagyobb aszimmetriájából...

more

Az arci hemihiperplázia kezelését akkor kellene elvégezni amint az arckoponya növekedése teljessé válik, és rekonstrukciós műtétekből, valamint osztectomiaból (...

more

Mandula műtét/ mandula kisebbítés:

 

more